Referenties
Referenties

Bij Agristo – wereldspeler in aardappelproducten - heeft hygiëne topprioriteit

Agristo, een toonaangevend Belgisch familiebedrijf, is sinds 1986 uitgegroeid tot een wereldspeler in de ontwikkeling en productie van diepgevroren aardappelproducten. De samenwerking met Vendor biedt de 220 medewerkers en de bezoekers van de productielocatie in Tilburg dagelijks een fris en hygiënisch schoon toilet. En dat is cruciaal in een omgeving waar vanwege de voedselproductie de aandacht voor hygiëne topprioriteit vereist.

Goed in smaak, kwaliteit én duurzaamheid

Agristo herkent in Vendor een partner die, net als zij, positieve resultaten creëert op het gebied van duurzaamheid en milieu. Met aardappelen als basisingrediënt van al hun producten is Agristo direct afhankelijk van de natuur. Goede zorg voor het milieu heeft daarom hun bijzondere aandacht. Zo wordt voor transport steeds meer ingezet op binnenscheepvaart, met een sterke vermindering van de ecologische footprint als resultaat. Wat toilethygiëne betreft, komt de duurzame filosofie  tot uiting in de keuze voor EU Ecolabel gecertificeerd  toiletpapier, vouwhanddoekjes en zeep. De gekozen zeep heeft uiteraard een Cradle to Cradle certificaat.

Agristo werkt graag met leveranciers uit de omgeving, die verstand van zaken hebben en bewust maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Hygiëne conform de HACCP-richtlijnen

Als specialist in toilethygiëne weet Vendor hoe belangrijk het is om volgens de HACCP-richtlijnen, de leidraad in de voedingsmiddelenindustrie, te werken. De samenwerking tussen Agristo en Vendor begon met de levering van schoonloopmatten, op het moment dat Agristo zich in 2001 op een steenworp afstand van het hoofdkantoor van Vendor in het Brabantse Tilburg vestigde. Bij de start van de bouw van een nieuw pand op dezelfde locatie, vroeg Agristo advies aan Vendor voor de inrichting van de toiletruimtes in de kantoren en de kantine. Bewust koos het management voor een samenwerkingspartner in de buurt. “Het is belangrijk om gebruik te maken van het kwalitatieve aanbod van leveranciers uit je omgeving,” aldus Monique van Bavel, management assistente bij Agristo. “Dat is goed voor de onderlinge verstandhouding, het scheelt kilometers en bovendien is het praktisch. Daarbij biedt Vendor slimme oplossingen om een continue beschikbaarheid van duurzaam papier, zeep en handdroging te garanderen.”

“Kennis, service en één duidelijk aanspreekpunt. Dat is voor ons waar Vendor voor staat.”

Goed advies, goede uitvoering

Vanaf de start van de bouw heeft accountmanager Debbie Kars meegekeken en laten zien wat de voordelen zijn van samenwerken met Vendor:  één aanspreekpunt, duidelijk advies en directe oplossingen. Debbie heeft een pakket geadviseerd dat de facilitaire medewerkers van Agristo ontzorgt. Monique van Bavel: “Het installeren ging zonder problemen. En nu hebben we er zelf geen omkijken meer naar. Zelfs niet of de toiletborstel moet worden vervangen. Van toiletpapier, zeep en handdroging tot luchtverfrissing, damesverbandoplossingen en – nog steeds – de schoonloopmatten, alles is netjes en hygiënisch. De damesverbandboxen worden tijdig ingewisseld voor lege en toiletpapier, zeep en vouwhanddoekjes zijn steeds voldoende op voorraad. Fantastisch zoals dat voor ons wordt geregeld!”

“Fantastisch zoals alles wordt geregeld en we er nu niet meer naar om hoeven te kijken.”