Samen voor een happy world

Wij nemen onze rol als partner in toilethygiëne erg serieus. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoort daar ook bij. We zijn MVO Prestatieladder niveau 4 gecertificeerd. Deze norm is gebaseerd op internationale ISO standaard 26000. Om dit niveau te behouden vindt er jaarlijks een verplicht, onafhankelijk onderzoek plaats door een certificerende instelling die onze dienstverlening en producten toetst. Zo weten we zeker dat onze producten en diensten  duurzaam, verantwoord en veilig zijn. Dat is goed voor het milieu en onze klanten, maar ook voor onze leveranciers en werknemers.

Onze producten zijn duurzaam

We hanteren strenge criteria bij de selectie van grondstoffen en productieprocessen om de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van ons aanbod te kunnen garanderen. Zo draagt het papier van ons toilet- en en handdoekpapier naast het Nordic Milieu-label ook het EU Milieukeurmerk. De Vendor zepen beschikken natuurlijk ook over het EU Milieukeurmerk en de Vendor Pure Soap en Pure Foam hebben zelfs een extra bekroning; het Cradle 2 Cradle Gold-certificaat. Al onze verpakkingen zijn voorzien van het FSC keurmerk. Onze automaten hebben een lange levensduur en zijn bovendien gemaakt van recyclebaar materiaal. Wij halen ze na gebruik bij u op en zorgen voor een nieuwe bestemming. Vendor mag zich ook trots ‘FIRA Member’ noemen. FIRA geeft een geverifieerd, onderbouwd en helder beeld van de prestaties van Vendor op het gebied van MVO.

Sponsoring en goede doelen

Ten minste de helft van ons sponsorbudget wenden we aan voor goede doelen. We kiezen daarbij voor initiatieven die het milieu niet belasten en duurzaam zijn. Hardloopwedstrijden of wielerevenementen bijvoorbeeld. Daarnaast steunen we structureel de Maag Lever Darm Stichting en Villa Pardoes.

Onze certificeringen

Wij zijn trots op onze certificeringen en milieukenmerken. We hechten hier veel waarde aan en werken er hard aan. Meer weten? Lees er meer over in ons MVO magazine, een rapportage van onze inspanningen over het jaar 2018. Of check het hier.

 

Vendor is duurzaam, u dus ook

We voorzien onze klanten van informatieve bordjes en posters die eenvoudig op toiletrolhouders en handdoekautomaten geplaatst kunnen worden.Zo worden ook uw medewerkers en andere toiletbezoekers bewust gemaakt van de maatschappelijkheid en verantwoordelijkheid die we allemaal dragen.

 

 

 

Meer weten? Lees dan ons complete MVO-verslag.