Certificeringen
Certificeringen

Om de kwaliteit die Vendor nastreeft te kunnen leveren is het noodzakelijk om onze processen via een vaste structuur te toetsen. Dat doen we via twee ISO-normen en de MVO Prestatieladder.

MVO Prestatieladder 4

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is bij Vendor op een heldere een praktische wijze geïntegreerd in de dagelijkse bedrijfsvoering. Al onze producten en dienstverlening worden methodisch getoetst aan de gevolgen voor de samenleving en het milieu. De certificering voor MVO Prestatieladder 4 is hiervan het bewijs. Deze wordt beoordeeld door het onafhankelijke bureau Veritas en is gebaseerd op de drie elementen People, Planet, Profit.

FIRA Membership

FIRA is een verificatiebureau en verifieert MVO prestaties van bedrijven en instellingen. Het FIRA Platform is een online register waar bedrijven hun MVO prestaties en toekomstplannen zichtbaar maken aan klanten. Het platform sluit nauw aan bij internationale normen op het gebied van duurzaamheid, zoals ISO 26000, AA1000 en GRI. Alle informatie in het FIRA Platform is getoetst, waardoor de gegevens betrouwbaar zijn. Door het membership bij FIRA is Vendor goed voorbereid op Europese en onderhandse aanbestedingen. Bekijk ook het Assurance Statement.

ISO-normen

Zowel onze automaten als verbruiksgoederen worden in eigen beheer ontworpen en geproduceerd. Dit doen we conform de geheel vernieuwde ISO-9001:2015 en de ISO-14001:2015 norm.

Cradle to Cradle ‘Gold’ level

Als eerste ter wereld zijn de Vendor handzepen Pure Foam en Pure Soap beloond met het Cradle to Cradle ‘Gold’ level. Drie jaar geleden certificeerde EPEA, het onderzoeks- en certificeringsbureau van Michael Braungart, grondlegger van de Cradle to Cradle filosofie, de Pure-lijn al met het ‘Silver’. Bekijk hier het Gold Certificaat.