What's new
What's new

Vrouwen plassen gratis bij Vendor Washrooms tijdens urinoiractie #zeikwijf

Deze week stelde de rechter Geerte Piening in het ongelijk in de zaak van de wildplas boete. Piening bracht de zaak voor de rechter om aandacht te vragen voor het beperkt aantal publieke toiletten voor vrouwen. Volgens de rechter kunnen vrouwen in geval van hoge nood best in een urinoir plassen. Reden voor initiatiefneemster Cathelijne Hornstra om actie #zeikwijf op te starten. Vendor ondersteunt de ludieke actie.

Gratis naar het toilet

Vendor draagt het #zeikwijf initiatief een warm hart toe. Alle vrouwen met hoge nood in Rotterdam en Amsterdam maken morgen, zaterdag 23 september 2017, gratis gebruik van de Vendor Washroom toiletvoorzieningen in de Markthal (Rotterdam) en het Magna Plaza (Amsterdam).

Iedereen buitenshuis veilig en schoon naar het toilet

Vendor vindt dat iedereen buitenshuis op elk moment toegang moet hebben tot een prettige, schone en veilige sanitaire stop. Daarom ontwikkelde zij Vendor Washrooms, een publiek toiletconcept voor locaties waar in korte tijd veel mensen passeren (high traffic) zoals winkelcentra en (benzine)stations. Annelieke de Pooter, marketing manager bij Vendor: “We zijn structureel in gesprek met gemeenten en vastgoedpartijen over dit belangrijke onderwerp. Helaas merken we dat nog niet iedereen het belang van voldoende publieke toiletgelegenheden onderschrijft. Dat blijkt ook uit onderzoek van onze partner de Maag Lever Darm Stichting. In heel Nederland zijn slechts zo’n 6.400 publiek toegankelijke toiletten. Te weinig aldus MLDS en diverse patiëntenverenigingen en in het merendeel van de gevallen zijn deze toiletten niet schoon.”

Meer informatie over de actie is te vinden op de facebookpagina Actie Zeikwijf.