Nieuws
Nieuws

Afgelopen jaar tijdens Wereld Toilet Dag vroeg Vendor aandacht voor het feit dat één op de drie mensen op de wereld geen gebruik kan maken van schone sanitaire voorzieningen. In dat kader ondersteunde Vendor de actie van Stichting HomePlan om toiletten te realiseren bij een tweetal gezinnen in Zimbabwe en Swaziland. Inmiddels zijn de toiletten in Zimbabwe gerealiseerd.

Dankzij de bijdrage van Vendor heeft familie Madziise in Zimbabwe een toilet gekregen bij hun nieuwe huis, waardoor de hygiëne sterk verbeterd is. Familie Madziise bestaat uit een moeder en haar drie kinderen. Ze zijn enorm trots op het nieuwe huis en toilet dat voor hen een eerste stap is naar een beter leven. Een lokale partner van Stichting HomePlan begeleidt het gezin de komende tijd bij hun stappen naar betere leefomstandigheden.

Het project van HomePlan om gezinnen in ontwikkelingslanden te voorzien van hygiënische toiletten past binnen de visie van Vendor dat iedereen, ongeacht waar je vandaan komt of woont, moet kunnen genieten van een prettig toiletbezoek.