Referenties
Referenties

Vendor en Hansa verbeteren toiletbeleving bij Carré

In het hart van Amsterdam, aan de Amstel, ligt het Koninklijk Theater Carré. Het in 1887 in neorenaissance stijl gebouwde complex is tegenwoordig een van de meest aansprekende podia voor muziek-, theater- en dansvoorstellingen in Nederland. Door een gezamenlijke aanpak van Vendor en kranenproducent Hansa, zijn nu ook de sanitaire ruimtes van dit monumentale gebouw van koninklijk niveau.

Design in historische sfeer

Bij de recente sanering van Theater Carré in Amsterdam werd bijzondere waarde gehecht aan het behoud van historische elementen en aan de oorspronkelijke inrichting van de ruimtes. Deze authentieke stijl is doorgetrokken tot in de toiletruimtes. Na een uitgebreide inventarisatie van de wensen van Carré, hebben Vendor en Hansa gezamenlijk een volledig op maat gemaakt voorstel neergelegd voor een hoogwaardige renovatie van de sanitaire ruimtes. Na een testfase is de installatie naar tevredenheid uitgevoerd en inmiddels zijn de nieuwe, frisse toiletten met de sfeer van weleer in gebruik genomen. De innovatieve maar tijdloze en elegante mengkranen van Hansa passen perfect bij de historische uitstraling van het gebouw. De Vendor- handdoekautomaten, zeepdispensers en afvalbakjes in metal-look zorgen voor een stijlvol geheel in de sanitaire ruimte.

"De gezamenlijke inspanningen en Vendor en Hansa brengen de sanitaire ruimtes van Koninklijk Theater Carré naar koninklijk niveau."

Het hele plaatje moet kloppen

Bij een bezoek aan een theater als Carré moet het hele plaatje kloppen. De ontvangst, de show, de catering; alles moet bijdragen aan de beleving. Aan dat ontspannen gevoel van een heerlijk avondje uit. Ook een bezoek aan het toilet heeft invloed op dat gevoel. Tijdens de pauze, wanneer iedereen tegelijk gebruik wil maken van de sanitaire ruimtes, moet elke bezoeker kunnen rekenen op een schoon en hygiënisch toilet. En niemand wil ook maar één seconde van de show missen, omdat hij nog in de rij staat om de handen te wassen. Als specialist op het gebied van toilethygiëne op high-traffic locaties biedt Vendor met slimme oplossingen non-stop beschikbaarheid van toiletpapier, zeep en handdroging. Zodat ook het bezoek aan het toilet tijdens een piekmoment een prettige en rustige ervaring is tijdens een avondje uit.

"Ook het toiletbezoek moet bijdragen aan dat ontspannen gevoel van een avondje uit."

Toiletruimtes met oog voor het milieu

Met name in de voor het publiek toegankelijke toiletten is het verbruik van toiletpapier, zeep, handdroging en water doorgaans erg hoog. Om verspilling tegen te gaan, kijkt Vendor graag mee naar duurzame, innovatieve oplossingen. Met de Vendor-zeepdispensers uit de Vision lijn krijgen gebruikers precies de hoeveelheid zeep die zij nodig hebben. En de contactloze kranen signaleren de vraag naar water, zodat de straal automatisch stopt wanneer deze niet meer nodig is. Vendor ziet erop toe dat de grondstoffen die wel verbruikt worden, op milieuvriendelijk wijze worden geproduceerd. De Vendor handdoekcassettes en het toiletpapier dragen het Nordic Swan Ecolabel en de foamzeep voldoet aan het EU Ecolabel.

"Zo weinig mogelijk verbruik door innovatieve oplossingen. Maar wat we tóch verbruiken, is op milieuverantwoorde wijze geproduceerd."