Referenties
Referenties

Productiemedewerker of manager, iedereen hetzelfde frisse toilet

M&G Group, Europees marktleider op het gebied van de ontwikkeling en fabricage van rookgasafvoer-, luchttoevoer- en luchtdistributiesystemen, bestaat uit een heel divers scala aan industriële organisaties, maar kiest waar mogelijk bewust voor uniformiteit. Zoals bij de vernieuwde inrichting van de sanitaire ruimtes op de Nederlandse locaties in Assen en Groningen, die sinds kort dezelfde comfortabele, frisse uitstraling hebben.

Eenduidige uitstraling en heavy duty proof

Het hoofdkantoor van M&G Group in Assen en locatie Groningen integreren steeds verder. Geleidelijk worden alle uitbestede diensten opnieuw aanbesteed. Voor de ontzorging op het gebied van toilethygiëne betekent dit dat Groningen, in navolging van het hoofdkantoor in Assen, is gaan samenwerken met specialist in dit vakgebied, Vendor. De toiletruimtes van beide locaties zijn onlangs ingericht met automaten uit de Vision lijn, in de metal uitvoering. Hierbij is geen onderscheid gemaakt tussen de toiletgroepen bij de kantoren en de productie. “Waar wel rekening mee is gehouden, is dat de productie een ‘heavy duty’ omgeving is,” aldus Alle Broersma, Facility manager bij M&G Group. “Hier wordt veel met metaal gewerkt en raken de ruimtes en de apparaten snel vervuild. Daarom moeten de automaten gemakkelijk schoon te maken en robuust zijn. De Vendor dispensers voldoen aan deze praktische eisen én zorgt voor een mooie eenduidige uitstraling.”

“Er is geen onderscheid gemaakt tussen kantoor en productie; alle toiletruimtes zijn netjes en degelijk. Niet over the top, maar mooi én het materiaal kan tegen een stootje.”

Eén toiletdeur voor verschillende sanitaire gebruiken

In een grote stad als Groningen leven veel verschillende culturen met elkaar samen. Die culturen zijn allemaal binnen de M&G locatie vertegenwoordigd. Dat brengt mooie en leerrijke momenten met zich mee, maar ook uitdagingen. Zo gelden er binnen verschillende culturen verschillende gebruiken op het gebied van toilethygiëne. Een voorbeeld is dat sommige medewerkers gehurkt op de toiletbril gebruik maken van het toilet. Dit laat hierna voetafdrukken na wat voor een volgende gebruiker als niet hygiënisch wordt ervaren. M&G Group wil hier rekening mee houden en wil daarom in de nabije toekomst de verschillende gebruiken en mogelijkheden verder in kaart brengen. Een goede toilethygiëne en één deur waar alle verschillende culturen doorheen kunnen, staan hierbij voorop.

“M&G Group wil tegemoetkomen aan verschillende culturen met verschillende toiletgebruiken. Hierbij staat hygiëne voorop.”

Handreiniging en –verzorging vanuit het gewenste niveau aan comfort

Volgens Broersma tellen kwaliteit en uitstraling bij een aanbesteding, samen met een eerlijke prijs. En vanzelfsprekend moeten alle 200 medewerkers in Assen en hun 280 collega’s in Groningen op ieder moment gebruik kunnen maken van een schoon en hygiënisch toilet. Ook rondom de pauzes van het productiepersoneel, de piekmomenten, zit er niemand zonder papier, zeep, foam of handdoek. Voor het productiepersoneel is, naast de foam die op elk toilet voor handreiniging beschikbaar is, een extra zeepsoort en handcrème voorzien; zeep met microkorreltjes voor extra reinigingskracht en een crème om uitdroging van de handen na het gebruik van deze zeep tegen te gaan.

“We hebben gekozen voor zoveel mogelijk comfort voor onze mensen en daarbij niet bezuinigd op het aantal handdoekenautomaten, zeepdispensers of voorzieningen voor onze vrouwelijke medewerkers,” vervolgt Broersma. “Vendor heeft beide locaties bezocht en een inventarisatie gemaakt, waarbij geen concessies zijn gedaan aan comfort of uitstraling. Voor elk hygiëne vraagstuk hebben zij de beste oplossing aangedragen en ze hebben een erg volledig advies neergelegd. De bestelling die uiteindelijk is geplaatst is geheel gebaseerd op de expertise van Vendor.”

“Vendor heeft een inventarisatie gemaakt waarbij geen concessies zijn gedaan aan comfort of uitstraling. De uiteindelijke bestelling is geheel gebaseerd op hun expertise.”

Meedenken in innovatieve en duurzame oplossingen

M&G Group zoekt leveranciers die partnership bieden. Die pro-actief zijn en met goed advies en bruikbare tips & trics komen. En hoewel duurzaamheid nog geen knock-out criterium is, is het voor M&G Group wel belangrijk dat een leverancier meegaat met zijn tijd en producten aanbiedt die aansluiten op de steeds hogere eisen die de omgeving van de organisatie stelt op dit gebied. Alle Broersma: “Leveranciers als Vendor kunnen hier goede ondersteuning bieden. Zowel hun automaten – denk aan hergebruik materialen – als hun gebruiksproducten met Ecolabel sluiten goed aan bij onze duurzaamheidsgedachte.”