Referenties
Referenties

“Uniformiteit in verzorgde uitstraling en een gelijk voorzieningsniveau was onze wens”

De gemeente Amsterdam wil haar medewerkers, in alle gemeentelijke panden, hetzelfde niveau aan voorzieningen bieden. Een mooie uitdaging gezien de diversiteit aan panden en gebruiksbestemmingen zoals de GDD, de brandweer, de stadsdeelkantoren en de gemeentelijke stadsreiniging. Voor de toiletruimtes werd de aanbesteding daarom ingezet op uniformering van de toilethygiëne van al het gemeentelijke sanitair.

Soepele implementatieperiode

Gedurende de implementatieperiode maakte Vendor de kwaliteitsbelofte waar. Deborah Gietermans, Contractmanager bij het Facilitair Bureau van de Gemeente Amsterdam: “Medewerkers van de gemeente Amsterdam zijn gesteld op hun keuzevrijheid, centrale inkoop kan daar voor het gevoel haaks op staan. Het leveren van kwalitatieve producten en goede dienstverlening is dan voorwaardelijk. Door goed samen op te trekken, als gemeente en vanuit Vendor met één mond te praten, en duidelijk onze keuzes en besluiten toe te lichten, hebben we een soepele implementatieperiode ervaren.

Eenduidige uitstraling

Al onze sanitaire ruimtes zien er netjes en verzorgd uit. We hebben het totale assortiment, van handdoekautomaat tot aan de toiletborstel en luchtverfrisser in de Vendor-lijn, waarmee we overal gelijkwaardige voorzieningen bieden en een eenduidige uitstraling creëren. Gietermans: “Binnen de kaders van een aanbesteding is er beperkte ruimte en moeten oplossingen in smalle marges worden gezocht. Door met elkaar in gesprek te blijven zijn we er samen goed uitgekomen.”

“We hebben er geen omkijken naar. Zo hoort het!”

Professionele begeleiding

Ook de schoonmaakteams werken naar tevredenheid met de Vendor producten. Nieuwe vestigingen worden professioneel geïmplementeerd en bekend gemaakt met de nieuwe bestelprocedure. Nieuwe schoonmaakteams moeten soms even wennen, maar worden altijd begeleid met gerichte training en een heldere vulinstructie voor de automaten. “Al snel heb je hier ook geen omkijken meer naar.” Gietermans vertelt eerlijk dat ze überhaupt weinig tot niets hoort over Vendor: “Gelukkig maar, dat betekent dat het goed gaat!”

"In de relatie met Vendor is zeker sprake van partnership"

Het Facilitair Bureau van de Gemeente Amsterdam streeft in de samenwerking met haar leveranciers naar partnership. In de samenwerking met Vendor zijn goede afspraken met elkaar gemaakt. De afgelopen 5 jaar hebben we bewezen goed met elkaar mee te kunnen bewegen. ”We ervaren de huidige samenwerking met Vendor zeker als partnership.”