What's new
What's new

Medewerkers van Vendor weten er ondertussen alles van, je kunt er namelijk niet omheen. Er staat een joekel van een kledingcontainer bij de entree op het hoofdkantoor in Tilburg. Wij zamelen namelijk kleding in voor Villa Pardoes. Deze kledingcontainer wordt vergezeld door een grote rolkar waarin wij PET-flessen verzamelen. Ben je binnenkort bij ons op kantoor, of zelfs alleen maar even in de buurt? Voel je dan zeker vrij om jouw ingezamelde kleding of plastic flessen in de container te gooien.Villa Pardoes zal je dankbaar zijn. Lees verder voor meer informatie over deze doneeractie.

Villa Pardoes kan de kleren krijgen

Wij van Vendor dragen Villa Pardoes een warm hart toe. En dus zijn we tot een samenwerking gekomen waarbij we o.a. kleding en ander textiel inzamelen. Het gaat hier om elk textiel dat je weg zou doen. Gordijnen, huishoudelijk textiel zoals handdoeken, theedoeken en washandjes, schoenen (per paar gebonden), sokken (per paar), accessoires zoals hoeden, riemen en tassen en zachte knuffels.

Op verschillende manieren dragen wij met het inzamelen ons steentje bij.

  1. De opbrengst van onze inzameling doneren wij aan Villa Pardoes. Dit kunnen zij weer uitgeven aan onderhoud, activiteiten en andere kosten binnen de villa. Hoe meer we dus inzamelen, hoe beter.
  2. Daarnaast wordt een deel van de kleding door ReShare weggegeven aan tweedehands kledingwinkels. Voor een laag bedrag kunnen minderbedeelden daar terecht voor kleding en ander textiel.
  3. Ook creëert ReShare via kledinginzameling veel banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dat zijn al drie goede doelen op zich. Daarnaast ondersteunt en financiert Leger des Heils ReShare verschillende projecten van het Leger des Heils in binnen- en buitenland. Enkele voorbeelden:

  • Hulp bij rampen, zoals voor de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië of als gevolg van natuurgeweld. Het gaat dan om zowel textiel (kleding, dekens en knuffels bijvoorbeeld) als financiële middelen voor o.a. eten, drinken en gezondheidszorg.
  • Buurthuizen ‘Bij Bosshardt’. Deze sociale ontmoetingsplaatsen in (met name) krachtwijken krijgen geen subsidie van de overheid.
  • Activiteiten voor kinderen in onze jeugd- en pleegzorg.

Aanvullend huishoudelijk verzoek:
Verzoek van Reshare is om alles in zakken aan te leveren en schoenen aan elkaar te knopen.

Hier met die lege flessen

In een hoge rolcontainer zamelen we lege statiegeld flessen in: zowel plastic als glas. De glazen flessen svp niet in de container gooien, maar ernaast plaatsen ivm de breekbaarheid. Let voor beiden (plastic en glas) erop dat het om statiegeld flessen gaat en niet om flessen die bij het plastic of glasafval ingezameld moeten worden. Het ingezamelde bedrag komt 100%  ten goede van Villa Pardoes.

Let erop dat het gaat om flessen waarvoor statiegeld is betaald. Staat dit icoon * op de (PET)fles, dan hoef je deze niet in te leveren en mag deze in de afvalbak voor plastic en zit er géén statiegeld op. Staat dit icoon** op de (glazen) fles, dan mag deze gewoon in de glasbak en zit er géén statiegeld op.

*   **