What's new
What's new

Smart building: slimme technologie ook in de sanitaire ruimte

Vandaag start de 7e editie van de Dutch Technology Week (DTW). Het delen van innovatieve technologieverhalen staat deze week centraal. Als sector is de hightech industrie belangrijk voor de Nederlandse economie omdat zij een bijdrage levert aan de ontwikkeling van oplossingen voor (maatschappelijke) vraagstukken. Zo ook op het gebied van Smart building: het verbinden van mensen en dingen in een gebouw waarmee de meest optimale gebruikservaring wordt gecreëerd. Of dat nu is als kantoormedewerker, als theaterbezoeker of als patiënt in een ziekenhuis. Vanuit onze expertise op het gebied van toilethygiëne zetten wij smart technology in voor de sanitaire ruimte.

Slimme dispensers in een smart building

Stel je eens voor…toiletruimtes waarin slimme dispensers zélf de schoonmakers verwittigen dat bijvullen gewenst of noodzakelijk is, zonder dat hiervoor de sanitaire ruimte bezocht hoeft te worden. Leegstand komt niet meer voor en de toiletbezoeker heeft altijd beschikking over handdroging, toiletpapier en zeep. Schoonmakers werken efficiënter dan ooit, lopen niet meer onnodig naar die afgelegen toiletruimte aldaar vast te stellen dat alle dispensers nog vol zijn. Ze kunnen alles eenvoudig monitoren via hun smart device en kunnen hun beschikbare tijd besteden daar waar het echt nodig is. En de facility manager weet zich op elk moment van de dag geïnformeerd via het management platform.

Voorspellen op basis van historie

Vendor biedt met haar sensortechnologie de mogelijkheid om toilethygiëne voorzieningen nóg beter te beheren. Slimme dispensers uitgerust met sensoren, sturen data over hun vulgraad – via de Cloud – naar computer, tablet en smartphone. Hierdoor kan de schoonmaker op afstand alle dispensers monitoren en dus steeds tijdig voorzien in de benodigde vulgraad van de dispenser. Op basis van de historie kunnen na verloop van tijd zelfs het moment van leegstand voorspellen wat het bijvoorbeeld mogelijk maakt om vooraf keuzes te maken over het openen of sluiten van bepaalde toiletgroepen. Ook dat is  met Vendor Smart Washroom voortaan mogelijk. Diverse klanten in binnen- en buitenland toonden al hun interesse en de eerste implementaties verlopen naar wens. Feedback van zowel eindgebruiker, schoonmaakorganisatie én facilitair management is unaniem positief. De meest genoemde voordelen zijn:

  • Grotere tevredenheid van de toiletbezoekers
  • Geen leegstand van de dispensers
  • Betere planning van schoonmaakroutes
  • Optimale inzet van beschikbare resources door data gestuurd schoonmaken
  • Gemakkelijker en plezieriger werken voor de schoonmakers
  • Beter kunnen voldoen aan Service Level Agreements
  • Ontzorging van de facilitaire dienst

De combinatie van de sensortechnologie én het dispenser gamma van Vendor resulteert in een gegarandeerde besparing van tijd én kosten voor grote bedrijven, eventlocaties, luchthavens en andere high-traffic omgevingen.

Meer weten over slimme dispensers binnen een smart building? Neem contact met ons op via www.vendor.nl/smartwashroom

Auteur: Sabine Thuysbaert, CEO Vendor.