What's new
What's new

Klassiek en urban plassen op grote hoogte

De trekpleisters in hartje Amsterdam, we kennen ze allemaal. De Wallen, Madame Tussauds, het Koninklijk Paleis op De Dam. En dan daarachter de imponerende shopping mall Magna Plaza, met op de bovenste verdieping een kersverse foodcourt én een geheel vernieuwde Vendor Public Washrooms.

Het majestueuze pand is vernoemd naar de Zweedse projectontwikkelaar Lars-Erik Magnusson die het eind jaren ’80 aankocht om het te renoveren en er een luxueus winkelcentrum te realiseren. Voor die tijd deed het prachtige gebouw al een kleine eeuw dienst als het Amsterdamse Hoofdpostkantoor. Vandaag de dag is het een van Amsterdams mooiste monumentale panden een compleet gerenoveerd en sfeervol winkelcentrum, waar je ook een plasje kunt doen tijdens je trip door Amsterdam.

Klassiek en urban plassen
Ook de publieke toiletten van Vendor Public Washrooms zijn volledig onder handen genomen. De authentieke sfeer van het stijlvolle pand komt terug in de toiletruimte door de luxe beige tinten. Dit is gecombineerd met antraciet en moderne kleurrijke streetart. Een artistiek duo dat zichzelf Pipsqueak was here!!! noemt, zorgde voor dat laatste. “We zochten samen met de eigenaar van MagnaPLaza naar een manier om de uitstraling tegelijkertijd bij het klassieke pand te laten passen, maar ook bij het urban gevoel dat Amsterdam ook geeft ”, legt Christiaan de Vos uit, Manager Vendor Washrooms.

Comfort op grote hoogte
Als je op het damestoilet je handen wast kijk je uit op het Koninklijk Paleis, niet slecht. Maar niet alleen het oog wil wat, ook comfort is een belangrijke pijler geweest in de verbouwing. Zo komt er geen ijskoud, maar lauw water uit de kranen, om het wassen van de handen na een toiletbezoek aangenamer te maken. In de toiletten hangen toiletbrilreinigers en damesverbandcontainers welke door Vendor zelf worden verwisseld voor schone. Verder hangen overal zeepdispensers en handdoekautomaten en de ruimte is uitgebouwd om wachtrijen zoveel mogelijk te voorkomen.

Kortom, een locatie met een eigentijdse grootstedelijke uitstraling, waar de bezoeker zich gast voelt.