What's new
What's new

Handzepen van Vendor beloond met Cradle to Cradle Gold

Als eerste ter wereld zijn de Vendor handzepen Pure Foam en Pure Soap beloond met het Cradle to Cradle ‘Gold’ level. Drie jaar geleden certificeerde EPEA, het onderzoeks- en certificeringsbureau van Michael Braungart, grondlegger van de Cradle to Cradle filosofie, de Pure-lijn al met het ‘Silver’.  

Binnen de Cradle to Cradle (C2C) certificering wordt beoordeeld op 5 categorieën: materiaalkeuze (gezondheid en veiligheid voor mens en milieu), hergebruik in een technische of biologische kringloop, energiegebruik in het productieproces, watergebruik in het productieproces en sociaal beleid (social fairness). John Heijmans, Manager Kwaliteit bij toilethygiënespecialist Vendor: “We bewaken en borgen continue al onze processen en producten. Daardoor was er het volste vertrouwen dat we het eerder behaalde ‘Gold’ op de eerste vier categorieën voor Pure Soap en Pure Foam zouden behouden én tegelijk kans zouden maken op goud voor de 5e categorie.”

MVO als intrinsieke motivatie

John Heijmans: “Het circulair maken van onze producten en diensten vormt een van onze kernwaarden. Het is een filosofie die in onze bedrijfsgenen zit verankerd. Het C2C Gold level behalen is een prachtig voorbeeld van deze intrinsieke motivatie binnen Vendor. Elke keer net iets meer, net iets beter: het gewone ongewoon goed doen. Dat maakt dat we het zilver om hebben weten te zetten in goud.”

‘Gold’ op Social Fairness

Op het gebied van sociaal beleid, Social Fairness, ontplooit Vendor verscheidene activiteiten. John: “We hebben het C2C-Gold level behaald met onder meer ons Goede Doelen Toiletpapier. We steunen sociale instellingen door per verkochte doos toiletpapier een financiële bijdrage te doneren aan een vooraf gekozen doel, in 2017 en 2018 zijn dat Villa Pardoes en Sympany.”

Homeplan
Stichting HomePlan is een kleinschalige ontwikkelingsorganisatie die bouwt aan een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten in Latijns-Amerika en Zuidelijk Afrika. Inmiddels zijn er al bijna 4.000 huizen gebouwd voor en met arme families. Dankzij een bijdrage van Vendor heeft familie Madziise in Zimbabwe een toilet gekregen bij hun nieuwe huis, waardoor de hygiëne sterk verbeterd is.

Villa Pardoes
Vendor steunt met het Helpende Handen-programma Villa Pardoes, waar ernstig zieke kinderen een onvergetelijke week met hun gezin beleven. Uiteraard verzorgt Vendor als specialist de invulling van de toilethygiëne in de 12 vakantiewoningen, zodat medewerkers en kinderen verzekerd zijn van een hygiënische toiletomgeving. Bovendien leveren medewerkers van Vendor ‘handen’ door bijvoorbeeld een avond pannenkoeken te bakken voor alle gezinnen of mee te helpen met klussen, zoals het schilderen van een vakantieverblijf.

Het Goede Doelen Toiletpapier is een 2 laags tissue toiletpapier zonder inserts waarmee de klant en Vendor het goede doel ondersteunt.

Per verkochte doos gaat 1 euro van de klant verdubbeld met 1 euro van Vendor naar het goede doel. Meer weten over het Goede Doelen Toiletpapier? Neem contact met ons op.

Prachtige bevestiging

In de afgelopen jaren heeft Vendor de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen gemaximaliseerd en waarde vernietiging geminimaliseerd. Vendor streeft naar een volledige circulair assortiment, voor een duurzamere toekomst en een happy planet. Sabine Thuysbaert, CEO Vendor: “We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en impact op de wereld. Daarom ondersteunen we verscheidene initiatieven en maken we ons elke dag hard voor een wereld waarin zorgvuldiger wordt omgesprongen met het milieu, grondstoffen en met elkaar. We hanteren strenge criteria bij de selectie van grondstoffen en productieprocessen om de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van ons aanbod te kunnen garanderen. Dat dit wordt beloond met het C2C-Gold level is een prachtige bevestiging van onze keuzes.”

Bekijk hier het Gold Certificaat.

Meer weten over onze C2C-handzepen?

Neem contact met ons op