Referenties
Referenties

Onderscheid door innovatie, dat geldt ook voor leveranciers

Enza Zaden ontwikkelt nieuwe groenterassen, waarvan de zaden wereldwijd geproduceerd en verkocht worden. Het snel groeiende familiebedrijf investeert fors in de ontwikkeling van innovatieve concepten en hangt een duidelijke filosofie aan: het bundelen van krachten leidt tot succes. Dit begint volgens Enza Zaden bij een samenwerking met partijen die snel kunnen schakelen en net zoals zijzelf innovatief denken. Hygiënespecialist Vendor kan zich hier helemaal in vinden. De samenwerking tussen beide partijen laat dan ook een mooi staaltje aan innovatieve oplossingen zien.

Er komt heel wat onderzoek kijken bij het succesvol veredelen van groenten. Plus tijd en geduld: het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt tussen de 6 en 10 jaar! De 2.000 medewerkers die Enza Zaden wereldwijd in dienst heeft, zijn verdeeld over kassen, kantoren én de meest innovatieve laboratoria. De hoofdvestiging in Enkhuizen groeit snel en telt op dit moment ruim 700 medewerkers. Hier zijn sinds kort alle hygiënische ruimtes ingericht door Vendor. “Er zijn natuurlijk de toiletgroepen, maar ook pantry’s en laboratoria,” vertelt Peter Buitenhuis, Facility Manager van Enza Zaden. “Elke omgeving heeft zijn eigen, compleet op maat gemaakte voorzieningen, maar de uitstraling is overal gelijk.”

Algehele ontzorging door compleet aanbod en flexibel meedenken

De samenwerking tussen Enza Zaden en Vendor verloopt vlot. Ongeveer twee jaar geleden kwam het contact tussen beide bedrijven tot stand en liet Vendor zien welke oplossingen en service tot haar aanbod behoren. Vrij snel daarna zijn beide partijen met elkaar in zee gegaan. Buitenhuis legt uit: “Ik had goede uitleg gekregen, dus had er alle vertrouwen in. Omdat we zo hard groeien, wordt er regelmatig gebouwd en verbouwd. De 700 medewerkers worden er volgend jaar waarschijnlijk alweer 780 en iedereen moet van een schoon toilet en een goed uitgeruste pantry gebruik kunnen maken. Daarnaast moeten de laboratoria voorzien zijn van dubbele wasbakken en zowel foam- als alcoholdispensers, om handen en instrumenten te kunnen reinigen volgens de extra hoge eisen die aan deze ruimten worden gesteld.”

“Het hele scala, alles op maat! Eén partij die het allemaal regelt en een hoge kwaliteit borgt. Dat is de toegevoegde waarde van Vendor.”

Innovatieve uitstraling van lab tot toiletruimte

Enza Zaden staat voor innovatie; 30% van hun omzet gaat dan ook naar onderzoek. Maar innovatie moet ook zichtbaar zijn in de uitstraling, van laboratorium tot toilet! Daarbij biedt de contactpersoon bij Vendor de gewenste ondersteuning. Bij de inrichting van laboratoria wordt hem op de man af gevraagd: “Wat denk jij? Wat is een goede plek voor de wasbakken? Wat raad jij aan voor de inrichting van deze ruimte?” Bij elke nieuwe bouwfase of verbouwing krijgt hij een seintje op het moment dat de bouwtekeningen definitief zijn. Samen met Peter Buitenhuis wordt er een inventarisatieronde gemaakt, waarop duidelijk en gedegen advies volgt. Als de bouw zover is dat Vendor kan starten met de installatie, wordt alles voor de zekerheid nogmaals doorgenomen en worden de plannen zo nodig aangepast. “Het voelt goed dat ik weet dat het dan helemaal in orde komt, want dan kan ik het met een gerust hart loslaten,” aldus Peter Buitenhuis.

“Het voelt goed dat ik weet dat het helemaal in orde komt. Dan kan ik het met een gerust hart loslaten.”

Samenwerking rondom high traffic moment

De medewerkers van schoonmaakbedrijf Hago werken in de avonduren en vullen dan alle automaten goed bij. Iedereen komt de hele dag toe met de beschikbare foam, desinfectans, toiletpapier en handdroging. Behalve bij het populaire bedrijfsrestaurant, dat rond lunchtijd zo’n 200 tot 300 mensen aantrekt. Samen met het daarnaast gelegen vergadercentrum voor 120 personen vormt het een heuse high traffic locatie. Dankzij de goede samenwerking tussen Enza Zaden, Hago en Vendor, is dit geen enkel probleem. Direct na lunchtijd maakt een extra ploeg van Hago hier alles weer netjes schoon en zorgt ervoor dat er ook voor de rest van de dag voldoende papier, foam en handdroging beschikbaar is. Wekelijks checkt Vendor de voorraden, vult deze bij en wisselt de damesverbandcontainers. “We werken toe naar een ideale situatie waarin de medewerkers van Hago aan Vendor doorgeven wat ze nodig hebben. Zij hebben immers het meeste zicht op het verbruik ,” aldus Buitenhuis.

“Vendor onderscheidt zich door haar eerlijke en praktische constructie. Automaten blijven eigendom van Vendor en wij betalen alleen voor wat we verbruiken.”