Nieuws
Nieuws

Vandaag, 19 november, staat de wereld in het teken van Wereld Toilet Dag. Tijdens deze dag wordt, met ondersteuning van de VN, aandacht gevraagd voor het feit dat één op de drie mensen op de wereld geen gebruik kan maken van schone sanitaire voorzieningen.

Toiletten voor Afrikaanse gezinnen

Vendor is supporter van Wereld Toilet Dag en vindt dat iedereen, ongeacht waar je bent of vandaan komt, toegang moet hebben en kunnen genieten van een prettig toiletbezoek. Daarom ondersteunt Vendor de actie van Stichting HomePlan om toiletten te realiseren bij een tweetal gezinnen in Zimbabwe en Swaziland.

Vendor Jackpot

HomePlan directeur Marike van Seeters: “Door het ontbreken van hygiëne breken er veel ziektes uit waardoor ouders niet kunnen werken en kinderen niet naar school kunnen gaan. Een toilet is dus daadwerkelijk de start van een betere toekomst.”

Vendor Jackpot

Om ook in de Benelux mensen bewust te maken dat er maar liefst 2,5 miljard mensen zonder toegang tot schone toiletvoorzieningen zijn,

organiseerde Vendor op Facebook de ‘Vendor JackPot‘. Bij deze winactie werd aandacht gevraagd voor Wereld Toilet Dag én konden deelnemers een jaar lang gratis toiletpapier winnen.

Annelieke van de Vrande, marketingmanager bij Vendor: “Met deze actie hebben we niet alleen twee gezinnen in Afrika geholpen, maar kunnen we ook hier een gezin blij maken. Door de Vendor JackPot hebben we, met een knipoog, bij veel mensen een serieuze kwestie onder de aandacht kunnen brengen, zodat we met elkaar dit probleem kunnen aanpakken”