Nieuws
Nieuws

Vendor en Global Handwashing Day: dispensers voor Ghana

Zondag 15 oktober staat wereldwijd in het teken van Global Handwashing Day. Deze dag wordt voor de tiende keer georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit jaar is het thema ‘Our Hands, Our Future’, waarbij de rol van een goede handhygiëne voor kinderen wordt benadrukt.

    Sed porttitor lectus nibh

Vendor vindt het belangrijk dat iedereen op ieder moment toegang moet hebben tot een schoon en hygiënisch toilet. Daarom ondersteunt Vendor een project van Stichting Bewa in Ghana, zodat ook de kinderen daar hun handen kunnen wassen op een hygiënische manier.

Infecties voorkomen door een goede handhygiëne

Handen wassen, zeker na het toiletbezoek, speelt een belangrijke rol bij het terugdringen van ziektes zoals diarree. Door na een toiletbezoek de handen te wassen met zeep en op een hygiënische manier de handen af te drogen kunnen jaarlijks 272 miljoen door diarree gemiste schooldagen voorkomen worden. Bovendien kan door een goede handhygiëne het aantal infecties in de zorg met 50% verminderd worden.

Om hier een bijdrage aan te leveren heeft de stichting Bewa in Ghana een toiletgebouw met 10 toiletten gerealiseerd voor een lokale school. Vendor heeft voor deze sanitaire voorziening zeepdispensers en  toiletrolautomaten beschikbaar gesteld. Om de toiletten ook hygiënisch te kunnen gebruiken krijgt de school ook de beschikking over tien toiletborstels, zeep en toiletpapier.

Noodzakelijke aandacht

Tijdens de Internationale Dag van het Handen Wassen krijgen kinderen van over de hele wereld een uitleg over het belang om hun handen te wassen met zeep na het poepen en plassen. Annelieke de Pooter, Marketing Manager bij Vendor: “In Nederland heeft iedereen de mogelijkheid om zijn handen te wassen en hygiënisch te drogen wanneer dat noodzakelijk is. Een dag als Global Handwashing Day lijkt daarom vergezocht. Toch sterven er dagelijks nog kinderen aan het gebrek aan een goede handhygiëne. Daarom is het nog steeds noodzakelijk dat we hier wereldwijd aandacht aan besteden.”